0521-383519
info@wildernistrek.nl

Fotohutten

Ga je er regelmatig op uit om vogels of zoogdieren te fotograferen in Nederland? Dan kom je er al snel achter dat een schuilhut ideaal is:

  • De dieren komen veel dichterbij 
  • Vogels en zoogdieren vertonen hun natuurlijk gedrag
  • Je hebt de garantie dat je niet door anderen gestoord word
Marterhut

Marterhut

Uniek: een hut waar je steenmarter, boommarter en bunzing kunt fotograferen. Steenmarters komen elke avond voor de hut onder de lamp iets lekkers halen en zijn goed te fotograferen. Het zijn prachtige, fotogenieke dieren. Je weet niet wat je ziet als je er eentje voor je lens krijgt! Steenmarters lijken op een kruising tussen een kat en een eekhoorn. Schoonheid, elegantie, kracht, souplesse en wendbaarheid, het is allemaal op ze van toepassing. 

Ga naar deze hut

Boshut met verwarming

Boshut met verwarming

Fotohut met verwarming om (bos)vogels van zeer dichtbij te fotograferen. Dankzij spiegelend glas heb je een groot zichtveld en ben je vrijwel onzichtbaar. Voor de hut is een ondiep plasje waar vogels regelmatig drinken en badderen. Door dagelijks te voeren zijn er altijd 15-20 soorten vogels aanwezig.

Ga naar deze hut

Fotohut marken Weidevogels (alleen van maart t/m 5 juni )

Fotohut marken Weidevogels (alleen van maart t/m 5 juni )

Unieke fotohut middenin een rijk weidevogelgebied. Je fotografeert weidevogels vanaf een laag standpunt. Om verstoring bij in- en uitgaan zoveel mogelijk te vermijden wordt de hut alleen verhuurd vanaf 13.00 uur ’s middags tot maximaal 11.00 uur de volgende dag (dus inclusief overnachting). Dit geeft niet alleen de minste verstoring voor de vogels maar ook de beste mogelijkheden voor vogelfotografie (ochtend- en avondlicht). Overnachten tussen de waakzame ganzen en de roepende grutto’s ’s is een onvergetelijke ervaring! Reken op grutto, tureluur, watersnip, wintertaling, kievit en scholekster. 

Ga naar deze hut