06-53645023
info@wildernistrek.nl

Wildernistrek brengt op een cursus natuurfotografie fotogenieke soorten voor je lens. Op een cursus natuurfotografie werken we met kleine groepen waardoor er veel persoonlijke aandacht is. Een cursus natuurfotografie is een workshop waarop je:

  • Anders leert kijken
  • Meer uit je camera haalt
  • Het verschil leert zien tussen foto’s nemen en foto’s maken
  • Foto’s maakt die net even anders zijn dan de middenmoot

Op een cursus natuurfotografie leer je betere natuurfoto’s maken. Dat leer je bij Wildernistrek door anders te kijken. Niet alleen naar je onderwerp maar ook naar jezelf.

Iedereen kan goede foto’s maken. Hoe het beeld er uiteindelijk uit komt te zien ligt niet aan je camera, maar aan jezelf.

Betere foto’s maak je door aan je eigen ontwikkeling te werken, niet door een steeds duurdere uitrusting of verre reizen. Dat is de insteek van Wildernistrek. We helpen je om betere natuurfoto’s te maken. Vanuit jouw startpunt. Ongeacht niveau of kennis van techniek.

Bij Wildernistrek beleef je de natuur door je lens. Het leuke is dat je dan vanzelf beter leert kijken, naar landschap, planten en wilde dieren. Kijken wordt observeren. Natuurfotografie én natuurbeleving zoals het hoort!

Voor wie is een cursus natuurfotografie?

Een cursus natuurfotografie is bestemd voor de enthousiaste amateurfotograaf. Je hoeft geen ervaring te hebben om deel te nemen. Interesse, enthousiasme en affiniteit met natuurfotografie zijn belangrijker dan een grote kennis van natuur of fotografie.

Het is dus geen enkel probleem als je een ander startpunt hebt wat betreft niveau, ambitie of cameratechniek. De ervaring leert dat zowel beginnende- als ervaren natuurfotografen zich op onze vakanties op hun gemak voelen. Je kunt op eigen wijze (en in eigen tempo) jezelf ontwikkelen. En natuurlijk is er altijd voldoende tijd over om op eigen gelegenheid op pad te gaan en te genieten van de natuur.

De cursus begeleider is er in de eerste plaats als mentor voor jou. Om je in het veld te helpen met natuurfotografie, als vraagbaak en voor ondersteuning. Je krijgt altijd nuttige tips en adviezen, zelfs wanneer je daar niet om zou vragen. Leerzame één-op-één-momenten horen daarbij. De begeleider fotografeert ook zelf, op momenten dat daar in het programma ruimte voor is.

Gratis tips voor betere foto’s.

Je ontvangt eens per maand gratis tips.

Bekijk de laatste tips!


Edo van Uchelen is bioloog en natuurfotograaf.

Hij deelt zijn kennis en enthousiasme graag met jou. Edo vertelt je de geheimen die andere natuurfotografen voor zichzelf houden. Hij inspireert, motiveert en laat je zien hoe jij je als fotograaf verder kunt ontwikkelen.

Edo heeft veel kennis van planten en dieren en weet die als geen ander toe te passen voor fotografie en film.

Hij woont in Drenthe aan de rand van het Nationaal Park Drents Friese Wold. Hier heeft hij een privé natuurterrein gerealiseerd. Door uitgekiend beheer is er een klein natuurparadijs ontstaan, met veel bijzondere soorten. Het terrein vormt de setting voor filmopnames en Edo organiseert er regelmatig workshops.