0521-383519
info@wildernistrek.nl


Gemaakt door:Member
Geplaatst:

Je kunt hier geen foto’s plaatsen of opmerkingen maken. Ga daarvoor naar de klantomgeving (rechts onderaan de homepage) en log in met je emailadres en wachtwoord, dat je ontvangen hebt na boeking van de hut.

Discussie

Twijfel bij het boeken, twijfel blijft en slaat ha
Edwin Hennepe, ter
14-05-2019 21:16

Nu ik betaald heb krijg ik de ervaringen van andere gebruikers te zien die erg kritisch zijn. Een fotohut onder een openbare hut, ik lees nu wat dat doet. Ik voel me nu al bekocht. Ik moet nog, hoop er maar het beste van.

Peter van Schaik, 15-2 2019
Peter van Schaik
17-02-2019 20:55

Een mooie belevenis in de marterhut. Al snel nadat Edo wegging kwam de bunzing de kuikens ophalen, alsof hij er op had gewacht. Dat ging zo snel dat scherpe foto's maken lastig was. Daarna is hij nog één keer langs geweest. De steenmarter was beter in beeld, en ik heb daar prachtige scherpe foto's van gemaakt. De boommarter hebben we niet gezien tijdens ons verblijf, maar we gingen al om 24.00 weer weg. Toch zeker de moeite waard, wat een prachtige dieren!

Alle drie... (Marterhut 16/17 oktober 2018)
A. van Zon
17-10-2018 19:51

Nadat om 19:30 uur Edo was vertrokken, kwam niet veel later de bunzing de rat halen. In het daarop volgende uur kwam hij nog 2 maal kort op visite. Foto's maken van deze bewegelijk rakker is niet eenvoudig. Vanaf 20:30 uur waren het slechts de ratten die voor beweging zorgde op de setting. Als een spook uit het niets verscheen om 24:00 uur de steenmarter op de setting, pakte een ei en was weer weg. Alsof de bunzing zat te wachten tot de steenmarter weg was, kwam deze twee tellen later ook een ei wegnemen. Hij/zij kreeg deze niet in de bek zoals de steenmarter maar rolde het ding met zijn neus gewoon van de setting af. Niet veel later kwam ook de boommarter langs. Deze sprong direct op de bovenste stammen en deed zich uitgebreid tegoed aan de pindakaas, pakte vervolgens ook een ei en verdween in het duister. Daarna was het een paar uur stil totdat tussen 4:00 en 5:00 uur de steenmarter en bunzing nog een paar maal op de setting kwamen. Om 5:15 uur heb ik de boel ingepakt met 6x bezoek van een bunzing, 5x bezoek van een steenmarter en 1x een bezoek van een boommarter op de teller. Het was een hele indrukwekkende belevenis om via het raam een intiem kijkje te kunnen nemen in het leven van drie marter-achtigen. Een ervaring die ik niet snel zal vergeten. Edo, dankjewel voor je gastvrijheid. Ik kom graag nog een keertje terug...

1e bezoekje boshut
Arjen Nouta
23-09-2018 19:34

Voor mij en een fotomaatje van me, de 1e keer in een dergelijke hut. Viel niet tegen. was wel donker, merendeel regen in het voorterrein. Een paar keer er uit geweest om een beetje bij te voeren en wat stronken verleggen. Locatie is top. Jammer dat met f5.6 de achtergrond niet echt weg wil blenden, waardoor je een best drukke achtergrond krijgt. Ook jammer van de toch wel storende, maar begrijpelijke, dassenlampen en camera's ziet. Prima met camouflagemateriaal weg gewerkt, maar toch storend in mijn ogen. Soorten gezien: kool-, pimpel, matkopmees, zwartkop, gr.b.specht, groene specht, veel boomklevers, sijs, vinkjes, roodborst, 1 gaai, muisje, bunzing. Genoeg te doen en kom zeker nog een keer terug.

Marterhut 12-08-2018
Ben Hellebaut
15-08-2018 09:01

Heel mooi nachtje beleeft in deze prachtige hut .Mijn doel was boommarter en als het even kon de bunzing.Ik was er in maart al geweest en had toen de steenmarter al uitgebreid kunnen fotograferen .Om 21 uur ben ik de hut in gegaan rond half twaalf uit het niets steenmarter op de setting heel even juist genoeg om het ei te komen halen en daarna niet meer teruggekomen .Een uurtje later in eens een schim die uit het donker kwam de boommarter ook maar heel even op setting juist genoeg om enkele foto's .En niet op de bovenste stronken waar ik op gehoopt had .Dan was het weer een tijdje wachten tot ongeveer half drie en toen verscheen de bunzing .Is ook maar even op de setting geweest en zit geen seconden stil toch enkele foto's kunnen maken .Mijn nachtje was goed geweest deze 3 soorten op 1 nacht denk niet dat je dat nog ergens anders kunt beleven .En als kers op de taart kwam om kwart voor vier de steenmarter voor tweede keer langs nu nam hij iets meer tijd voor mij .Om 20 na 4 begon het stilletjes te regen en ben ik door gegaan .Had nog een ritje van drie uur voor de boeg .Het was een prachtige belevenis maar je moet steeds alert blijven want uit het niets zijn ze daar en zijn ze terug verdwenen .

Marterhut 7 augustus 2018
Rini Lamboo
08-08-2018 17:56

De nacht van dinsdag- op woensdagnacht zou een bijzonder nachtje kunnen worden vanwege de bezoeken eerdere nachten door Steen- en Boommarter, Bunzing en een jong Vosje. Vanaf rond 10.00 uur had ik zitting genomen na nog wat tips en trucs van Edo te hebben gehad en kon het genieten beginnen. Uiteindelijk kwam na 4.00 uur eindelijk de Steenmarter en hij/zij kwam tot 3 keer toe waarbij hij/zij bij de laatste keer de tijd nam. Pracht foto's mogen maken waarvan 3 op deze site geplaatst. Het is een heel fijne hut en zal er zeer zeker nog een keer terug keren. Edo bedankt voor de mogelijkheid die je geeft!!! Groetjes, Rini

18 juli 2018
Carla Adriaansen
25-07-2018 10:59

Wij, als natuurliefhebbers, geen topfotografen, hebben eerder in fotohutten gezeten. Dit is een prachtige fotohut. Echter ik ben lang, de stoel te laag. Hoger zitten, is geen optie ivm kijkvenster. Een stoel zonder armleuningen vind ik zelf prettiger ivm bewegingsvrijheid tijdens het kijken/fotograferen. Het was een warme dag, vol zon en weinig beweging voor de hut. We hebben gezeten van half 6 tot 's middags 4 uur. Wij hebben het dan ook afgewisseld met de kijkhut boven en de kijkwand. Ook om de benen te strekken. Hier is veel te zien. Kraanvogels, reeën, buizerd, bruine kiekendief, lepelaars, ganzen, aalscholvers, roodhalsfuut, fuut, zwaluwen. Waarschijnlijk in het voorjaar/broedseizoen zal hier meer vogels te zien zijn. Wij hebben in totaliteit genoten van deze mooi, rustige plek. Op deze dag hebben wij wel veel verschillende helikopters laag over zien vliegen! Het leek er niet op dat de vogels zich hieraan stoorden. Vanuit de kijkhut boven kun je ook prima foto's maken als je 's morgens op tijd bent, door de week.Of 's avonds voor zonsondergang. Dan zijn er niet veel tot helemaal geen bezoekers. Waarschijnlijk gaan wij dat vaker doen.

Mijn eerste fotohut bezoek.
R.Bijlsma
17-07-2018 22:58

Voor het eerst van mijn leven een fotohut bezocht samen met mijn schoondochter. Dus vroeg aanwezig en vol spanning wachten op het geen dat komt. Gele kwikstaarten begonnen de dag samen met een reiger. Ondertussen een pad uit de hut geholpen. Veel overvliegende ganzen en lepelaars. Maar voor al reiger en gele kwikstaart. Daar mijn schoondochter op tijd thuis moest zijn haar even naar haar auto gebracht. Ik ben met de camper gekomen dus toilet onder hand bereik. Daarna weer terug. Geen vogel meer te bekennen. Ben dan ook maar om 15.00 naar de bovenliggende hut gegaan. En zie daar waren vogels te over. Lepelaars kraanvogels roodhalsfut en ga maar door. Dus toch nog een aantal foto's gemaakt daar. Nu even over de fotohut zelf. Op zichzelf een prima hut met een mooi laag uitzicht. Maar de stoeltjes waren een ramp. Met een statief voor de camera heb je geen bewegingsvrijheid meer. (waarom geen wieltjes onder die dingen) Voorkomt een hoop lawaai en ergernis. En de boven buren maken wel een hoop lawaai in de gang en in de hut dat is dan weer jammer. Maar weten die mensen veel dat er een fotohut onder hun voeten zit. Vast niet en waarom stil zijn als je de vogels ver weg ziet. Toch niet nodig. Dicht bij zit er daardoor niet al te veel aan vogels het geen jammer is. Op zich heb ik het gebruik van de hut als rustgevend ervaren en ben een ervaring rijker. Hoop dat er voor latere bezoekers enkele verbeteringen kunnen komen op zit gebied.

Boeking
Jeanine Terlouw
15-07-2018 19:04

Vogelhut marken is te boeken van 15 maart tot 5 juni Mvg Jeanine terlouw

Boeking
Jeanine Terlouw
15-07-2018 19:04

Vogelhut marken is te boeken van 15 maart tot 5 juni Mvg Jeanine terlouw

Hut Diependal
Harry Dijkerman
10-07-2018 19:55

Afgelopen zaterdag hadden wij de fotohut Diependal gehuurd. Wij waren vroeg van huis gegaan en redelijk vroeg aanwezig. Ong. 7:15 uur. Ondanks dat het een mooie hut is en in een mooie ligging hebben we bijna geen vogel gezien. Meerkoeten met jong, dodaars met jong,ver van de hut, boerenzwaluw maar verder niets bijzonders. Wij zijn enkele keren de kijktoren op geweest en daar meer en leukere dingen gefotografeerd dan vanuit de fotohut. Je hoort in de fotohut trouwens dat er mensen in de kijktoren zitten wat de vogels toch verstoord. Roodhalsfuten gezien maar in de andere plassen. Rond 13:30 uur zijn wij vertrokken. Wij weten niet of we deze hut nogmaals gaan huren maar gaan eerst maar een de toekomstige resultaten afwachten. 60 euro vonden wij wel wat veel geld voor wat de hut te bieden heeft. Kortom was toch een teleurstellende dag voor ons.

Marters en meer
Martijn Schot
03-07-2018 22:38

Bijzonder nachtje beleefd van vrijdag 29 op zaterdag 30 juni. We kwamen ca. 22.30 uur aan. Een feest van ratten en muizen om ons heen. De steenmarter kwam al even langs rond half 12. Later in de nacht nog twee keer rond 3.00 uur. Rond 1.00 uur bezoek van een vos! Verrassing, maar zeer schichtig en al bij het eerste geluid van (helaas krakende) stoelen vertrokken zonder foto. Een uurtje later kwam de bunzing twee keer langs. Heel doelgericht en te snel voor een foto zonder prooi. We hebben genoten en vooral van de steenmarter hele mooie foto's kunnen maken! Bedankt, Edo! Groeten! Martijn

Mijn ervaring
Matthijs Hoogendoorn
20-06-2018 15:57

Laten we positief beginnen, het was een prachtige omgeving en de hut heeft zeker potentie om prachtige foto's op te leveren. Ik heb inmiddels ervaring met meerdere verschillende fotohutten, en het verschil met voeren / niet voeren is duidelijk zichtbaar. Ga er niet heen als je tientallen soorten per dag verwacht. De enige soorten die ik heb gezien waren: Boerenzwaluw, meerkoet (met jong), aalscholver, een overvliegende buizerd, kwikstaarten en heel erg in de verte een dodaars. Ook de aanwezigheid van de mensen die de algemene kijkhut bezoeken is behoorlijk storend, en ik had de pech dat midden op de dag een complete basisschoolklas de hut kwam bezoeken. En die kinderen waren natuurlijk allesbehalve rustig...... Schreeuwend en rennend door de gangen, gillen, stampen en aan de deur rammelen. Ik heb toen de hoop maar opgegeven en ben naar huis gegaan. Misschien geef ik de hut nog wel eens een herkansing, maar een absolute aanrader is om bij het krieken van de dag aanwezig te zijn.

De diependalhut
Ronald Huijssen
14-06-2018 22:17

Met interesse heb ik ook naar de andere commentaren gekeken, waarin lovende woorden, maar ook teleurstelling en kritische punten naar voren komen. Om met dat laatste te beginnen. Deze hut is geen hut waarbij vogels zijn te lokken, zoals vaak bij andere hutten wel gebeurd. Je en (ook ik dus) bent toch wat van het toeval afhankelijk en dat is ook wel wat natuurfotografie spannend houdt. En al wordt hij wel aangekondigd als high light, de roodhalsfuut laat zich niet sturen en deed dat ook bij mij niet. Het was echter ondanks het wat grauwige weer toch een geslaagde dag, waarvan ik ook de foto's zal uploaden. Een fuut met (te) grote prooi, een zwemmende blauwe reiger en een voorlangs vliegende kraanvogel zijn prima foto-onderwerpen. Toch een suggestie voor meer vogels rond de hut , laat een aantal meters links v d hut een boomstam in het water. Kunnen eenden en steltlopers op gaan zitten ( voor een slikje is het wrsch te diep). Een lastig puntje is wel het gedrag van de bezoekers in de openbare hut boven je. Daar ben je van afhankelijk. Bij de aanwezigheid van een excursiegroep van tenminste 10 man waren de vogels zichtbaar verstoord. In dat opzicht : de hut biedt je wel een exclusieve fotogelegenheid (mooi uitzicht / laagstandpunt) met in potentie veel leuke soorten , maar niet op een exclusieve plek waar je niet zal worden gestoord.

Marterhut
Herman Hartsink
11-06-2018 12:20

Van Zondagavond 10-06-2018 tot Maandagmorgen 11-06-2018 de Marterhut bezocht, het avontuur begon s’avonds om half 10 de hut was in het licht makkelijk te vinden en de stoelen zitten heerlijk. Het begon met een Koolmeesje een Specht en vele Ratten die zich tegoed deden van het vele lekkers van Edo En toen zo rond de klok van 12 was daar de Bunzing hij/zij kwam verschillende keren langs en ineens na de klok van 3 uur was daar ook de Marter deze kwam 3 x een kijkje nemen. Stipt om 4 uur begonnen de vogels te zingen en brak de dageraad aan, om 04:30 uur de spullen ingepakt en zeer tevreden huiswaarts gegaan Dank je wel Edo

Nieuwe fotohut
Lenie Doornkamp
27-05-2018 20:19

Vandaag waren mijn man en ik in de nieuwe fotohut in Diependal. Het zag er mooi licht en ruim uit. Maar het is wel erg gehorig (misschien zijn wat matten op de grond een idee?). Verder ga je zo'n dag ook voor de rust en de natuur, althans wij wel. Helaas was het bijzonder lawaaierig bij de andere hut. De hele dag mensen die erg luid praten, lachen, etc. en dat vond ik erg storend. Ook werd er een paar keer aan de deur gerammeld, ondanks het bordje 'bezet'. Je betaalt toch een behoorlijk bedrag voor zo'n dag en dit is dan erg jammer. We hebben wel voor soorten vogels gezien: waterhoen, koekoek, houtduif, kievit, boerenzwaluw, grauwe gans, meerkoet, tafeleend, blauwe reiger, wilde eend, dodaars, kuifeend, witte kwikstaart, knobbelzwaan, aalscholver, zomertaling, krakeend, scholekster, holenduif, nijlgans, bruine kiekendief, kleine mantelmeeuw. Binnenkort zal ik wat foto's plaatsen.

Bezoek aan de Boshut Vledder op 4 mei 2018
Henny
16-05-2018 20:40

Voor het eerst gebruik gemaakt van deze hut. Een prachtige locatie, heel veel vogels gezien gedurende de dag. De vogels die ik o.a. heb gezien: de boomklever, de koolmees, de pimpelmees, gaai, geelgors, grote bonte specht, appelvink, goudvink, groenling. Ook een eekhoorntje kwam nog even op bezoek. Genoten van mijn bezoek aan deze vogelhut. Zeker een aanrader.

Mooi dagje.... veel gezien!
Simone de Bil
06-05-2018 21:39

Een mooie dag! Buiten 26 graden, maar ik was blij dat ik mijn thermobroek aan had, best koel in de hut. Heel veel mooi dingen gezien: zwartkop stel, geelgors stel, appelvink man en vrouw, groenling man en vrouw, eekhoorn, heggenmus, specht, boomklever, rosse woelmuis, veel vinkjes, merels, roodborstjes en zelfs een nachtegaal! Die laatste vloog vol tegen het raam, maar bleef gelukkig ongedeerd, maar schold nog wel even al kwetterend het raam uit!

Diependal
Douwe
04-05-2018 19:20

Ook vandaag (4 mei) was het weer (de 2e keer alweer :)) een mooi verblijf in de hut. Slob-, krak- en tafeleenden, winter- en zomertalingen, grauwe ganzen, bruine kiekendief, nota bene twee kraanvogels en dan natuurlijk dodaars en roodhalsfuut. En niet te vergeten de ooievaar die een tijdje om zich heen zat te kijken op zoek naar een lekker hapje. Mijn metgezel in 'fotocrime' Johan Winter en ik hebben ons weer prima vermaakt :). De prachtige achtergronden gebruik ik soms om in Ps mooie combi's te maken.

Boshut Vledder (Drenthe.)
Anne Koree
30-04-2018 14:46

Anne Koree 27-04-2017 Voor het eerst gebruik gemaakt van de hut , heb ik enorm genoten van de hoeveelheid vogels die voorbij kwamen. Vooral de appelvinken waren geweldig! De vogels die o.a. voorbijkwamen: Grote bonte specht, geelgors, groenling, goudvink , appelvink , boomklever ,mat kop ,bunzing, sijs, gaai. Zeker de moeite waard om nogmaals gebruik te gaan maken van de hut.

Bezoek fotohut Diependal 25 april
J Westerhof
26-04-2018 18:15

Een teleurstellende dag. Ondanks dat er genoeg interessante soorten zitten kwamen alleen de meerkoet en de grauwe gans voldoende dichtbij voor wat foto's (Canon 7d, Canon 500F4, 1,4 TC). Het kan een kwestie van pech zijn, maar vooralsnog denk ik dat het meer een vogelkijkhut is dan een fotohut.

In de hut van Udo.
Irma Dusselaar
23-04-2018 19:49

Het was in één woord fantastisch. Zomaar op een maandagmorgen vogels kijken en proberen leuk vast te leggen in Vledder. Heel dicht bij huis, maar nog nooit een kijkje wezen nemen. Het was een fraaie zonnige morgen met veel vogels die voer kwamen eten. Zeker voor herhaling vatbaar.

Boshut Vledder
Bea Kempenaar
25-03-2018 16:39

Gister voor het eerst een dag doorgebracht in een vogelhut. Enorm genoten van alle prachtige vogels. In totaal 16 verschillende soorten voor de lens gehad. Helaas de goudvink en eekhoorn niet gespot. Daarvoor kom ik graag nog een keer terug.

Marterhut
Cobie Reuvers
10-02-2018 14:00

Het is al weer even geleden, dat ik samen met Trijnie de Marterhut had gehuurd. Om precies te zijn 6 november 2017, maar ik was er nog steeds niet aan toe gekomen om foto's te plaatsen, dus bij deze. Wij hebben genoten in de de hut, voornamelijk van de Boommater, de Steenmarter is even wezen kijken maar was gelijk weer verdwenen. Verder genoeg vermaak met het muisje en de rat. Zeker de moeite waard om de marters eens goed te kunnen observeren.

Marterhut op 27 december
Karin Lokers
02-01-2018 14:35

Edo waarschuwde me toen hij om 17:45 kwam voeren, dat de marters zich niet laten zien als het hard regent. Maar hij had zich net omgedraaid en om 17:55 zat de eerste steenmarter al voor de hut. Het volgende bezoek was om 19:30. Daarna lang moeten wachten tot 22:30 en deze keer kwam de marter alleen even achter de setting kijken. Gelukkig was er genoeg vermaak met de bosmuizen en bruine ratten, het is toch een opgave om alleen wakker te blijven. Om 01:30 had ik weer bezoek van de steenmarter. Daarna kwam hij om 04:30 in volle vaart voorbij rennen, misschien ergens van geschrokken? Om 05:00 maar besloten om te gaan, er zat toch meestal 3 uur tussen, dus dat zou betekenen dat ik tot 07:30 had moeten wachten. Ben heel blij met wat ik heb gezien en met de foto's die ik heb kunnen maken. En ik ga zeker nog terug komen in een poging de boommarter te zien. Echt een top schuilhut!

beste kerstavond ooit!
Wim Mathijssen
25-12-2017 16:03

24-12 de steenmarter hut gereserveerd en met succes. Eerst is het een komen en gaan van de grote bosmuizen. Maar om 19.15 komt dan de eerste steenmarter een kijkje nemen. Helaas blijft hij voornamelijk achter de stammen en zie ik zijn kopje wel regelmatig. Dat is lastig fotograferen omdat hij niet op 1 plaats blijft. Daarna in een flits de schuine tak op maar ook net zo snel weer eraf en weg is hij. Een paar mooie afstandsfoto's maar geen goede close-ups. Daarna komen de bosmuizen weer en ook de rat laat zich een aantal keren zien. Om 10 uur komt weer een steenmarter en deze gaat direct de schuine tak op en laat zich prachtig fotograferen. Zeker 2 minuten blijft hij mooi zichtbaar dus mijn missie is geslaagd! Ik blijf nog een half uurtje zitten nagenieten en besluit dat ik naar huis ga. Betere foto's ga ik niet meer maken. Zelfs met een canon powershot sx60hs lukt het dus om met dit licht in deze setting best prima foto's te maken. Maar het moment zelf is voor mij echt onvergetelijk. Bedankt Edo!

Genieten in de marterhut
Tonny Hoevers
21-12-2017 23:03

Samen met Tonny Hoevers op 11 december jl. door hevige sneeuw naar Vledder gereden, soms kruipend over de weg omdat de voorste in de rij niet harder durfde... Adrenaline gierend door mijn lijf: mijn eerste steenmarter beleving en wie weet ook een boommarter, en als bonus: in de sneeuw! We werden niet teleurgesteld! Hoewel de boommarter zich niet liet zien, de (inderdaad flinke) bruine rat ons niet de kans gaf om hem op de gevoelige plaat te zetten, en ook de muizen zich nauwelijks door de sneeuw waagden, hebben we optimaal genoten van de steenmarter, die na twee bliksembezoeken, de tijd nam om op zoek te gaan naar voedsel! En de sneeuw was zeker een cadeautje! In tegenstelling tot Tonny heb ik wel onderbelicht, en mijn sneeuw is wel wit gebleven... Het is nu bijna twee weken geleden en ik geniet nog steeds! De volgende bezoekjes, eerst aan de dassenhut en dan nog eens naar de marters, staan geboekt. Ik kijk er al reikhalzend naar uit!

Genieten!
Marnix Jonker
17-12-2017 18:37

Op 15 december de marterhut geboekt samen met een bevriende fotograaf. Een uur na zonsondergang gearriveerd, net voordat Edo kwam voeren. Bij het licht van de lampen uitgebreid de camera's ingesteld. Ik heb een Nikon D7200 body en zowel mijn Sigma 70-200mm F2.8 Macro als mijn Sigma 150-600 Sports meegenomen. De Sigma 70-200 kon met F2.8 op ISO 1250 ingesteld worden en dan nog prima foto's maken met sluitertijden tussen de 1/160 en 1/250. De Sigma 150-600 Sports kon ingesteld worden op F6.3 bij ISO 2000 en ook hier konden prima sluitertijden van 1/125-1/250 gehaald worden. Net na voeren kwam de eerste Steenmarter op even kort kijken, gevolgd door enkele langere bezoeken iets later. Voor 20:30u was de Steenmarter al 4x langsgekomen en hadden we al prachtige foto's kunnen maken. Daarna duurde het 2 uur voordat de Steenmarter weer terug kwam. De tijd tussen de marter bezoeken konden prima gevuld worden met het fotograferen van de vele (Grote)Bosmuizen en Bruine Ratten die druk in de weer waren. Helaas waren we met 1 auto vanaf naastgelegen dorp komen rijden. Mijn fotomaat, die uit het westen van het land kwam, wou rond 1:00u graag richting huis rijden, ook omdat hij nog ruim 2 uur moest rijden. Aangezien het "samen uit, samen thuis" is zijn we rond die tijd gestopt. Achteraf had ik hem bij zijn auto af moeten zetten en terug moeten rijden naar de hut. Misschien dat de Boommarter dan toch nog gelukt was. Maar terug kijkend op de geweldige Steenmarter foto's mag ik zeker niet klagen, met 5 Steenmarter bezoeken voor 1:00u.

geweldige nacht
Tonny Hoevers
12-12-2017 23:04

We hebben echt een geweldige nacht in de marterhut gehad. Code Rood, naar Vledder gereden, vol verwachting Marters in de sneeuw geweldig toch? Edo zei al dat ze zich door de sneeuw minder zouden laten zien, rond middernacht stopte het sneeuwen en ineens zagen we iets langs flitsen en weg was het weer, Even later was de steenmarter er ineens en liet zich door ons uitgebreid fotograferen. door de sneeuw bewust gekozen niet teveel te onderbelichten, want sneeuw is wit he? Na een poos verdween hij of zij weer en de rest van de nacht tot 6 uur liet hij zich jammer genoeg niet meer zien. Want wat een prachtig gezicht de marter in de sneeuw, was echt genieten. We zijn dan ook voldaan naar huis gegaan. De rat hebben we even gezien maar door de hoge sneeuwhopen lukte het niet te fotograferen. Ook de muis rende even achter de hoge sneeuwhoop langs. Beetje jammer. Maar Edo dik compliment voor je geweldige hut, ben zo benieuwd of de dassne hut net zo goed zal bevallen.

Natuurtheater optima forma
Lex Molenaar
10-12-2017 19:40

Wat een wonderlijke ervaring gehad afgelopen nacht! Ondanks de regen overdag en in de vooravond kwam er rond 7 een steenmarter koekeloeren door de bladeren linksachter. Maar zonder te eten verdween hij weer. Maar rond negen en elf uur 's avonds kwamen er zelfs twee steenmarters schooieren :-) Wat een schitterend mooie beestjes! Ondanks hun duidelijk natte vacht kwamen ze. Top. Hoezeer we ook zoeken tussen onze foto's, conclusie is dat we enkel steenmarters hebben gespot en geen boommarters. Ze waren duidelijk grijs en hadden geen gele bef. Schitterend om naar te kijken, dit podium voor wilde dieren. Tot een uur of één 's nachts geen moment behoefte gehad om te gaan slapen. De sneeuwval maakte nog wat mooie shots van de bosmuisjes mogelijk. Een bliksembezoekje nog van een steenmarter die op zijn achterpoten ging staan en weer vertrok. Tussendoor een doorlopende voorstelling bosmuisjes kijken. En natuurlijk de rat niet vergeten die ieder half uur zijn ronde deed van de waterbak links naar de struiken rechts. Ongelofelijk dat we zeven uur lang hebben gezeten. Alsof je een transatlantische vlucht maakt. Maar die lijkt altijd lang te duren en dit was zo maar weer voorbij! Het is uiteindelijk toch wel inspannend, dat turen en oefenen met de camera totdat er weer een moment van actie is. Op die momenten zit je te zweten in je warme kleding; de adrenaline doet zijn werk blijkbaar. Onze Nikon D750 en D5300 met 200-500/5.6 en 70-200/4+1.4x hadden beide ISO 8000 nodig bij f/5.6 en 1/250. Soms durfde ik tot 1/30 te zakken voor een veel lagere ISO of f/8 maar dan moet het betreffende beestje wel even rust hebben. Het blijft een gok. Kortom, twee flitsbezoekjes en tweemaal een complete foto-shoot kunnen genieten van de marters. Moe maar voldaan rond half twee 's nachts op zoek gegaan naar ons hotelletje, want met de sneeuw bleven de marters voorlopig weg. Edo, bedankt!

Alternatief voor de Sint
John Bakker
07-12-2017 21:25

't Heerlijk avondje in de marterhut. De steenmarters deden het prima, met zelfs een korte periode 2 tegelijk. Toen ook de boommarter nog een eitje kwam snacken, was het cadeautje compleet. Heerlijke nacht gehad en volgende morgen weer opgewekt naar huis. Edo, bedankt dat je dit mogelijk hebt gemaakt.

Steenmarter
George Sweijen
03-12-2017 19:29

Wat een geweldige eerste 4 uur van ons bezoek aan jouw hut Edo. Al om half zeven kwam de steenmarter snacken en hebben we prachtige foto's kunnen maken. Om half negen kwam er een nog even spieken maar verdween direct weer. Om half tien kwam er nog een uitgebreid poseren. Daarna bleef het stil tot even voor 2 uur en kwam er weer een heel even kijken. Ons boeltje hebben we gepakt om half drie om onze terug reis aan te vangen. We hebben een fantastische tijd gehad in deze mooie comfortabele hut met heerlijke stoelen. Bedankt Edo, op naar een volgend bezoekje.

Nachtje marters kieken
Erik Ruiterman
06-11-2017 17:08

Geweldig om deze beestjes van dichtbij te kunnen bekijken. Af en toe gevecht tegen de zware oogleden, maar gelukkig komen de marters met enige regelmaat langs (steenmarter om de 1,5 uur). En dan was je er weer even helemaal bij. Voldaan midden in de nacht naar huis. Edo, bedankt!

Heerlijke hut en ervaring
Andius Teijgeler
01-11-2017 11:36

Genoten van een nacht in de hut. Comfortabel en mooi om de Steenmarter vast te leggen. Meer kun je lezen op https://www.natuurfoto-andius.nl/2017/10/31/marterhut/

Steenmarters bij Edo van Uchelen
Marcel Haven
05-10-2017 16:41

Prachtige ervaring echt een aanrader!!

Marters bij Edo
Adrie Oelderik
30-09-2017 22:09

Fantastische ervaring om de Steen- en Boommarter te kunnen zien en vastleggen, prachtig!!!! Ondanks de zware regenval en onweersbuien ontzettend genoten!!

Marters
Henkjan Kievit
28-09-2017 10:58

Echt supervet om 2 soorten Marters in 1 nacht zo voor je neus te krijgen! En als het dan ook nog lukt om ze zo gaaf op de foto en video te krijgen...

Ervaring marterhut
Rudmer Zwerver
27-09-2017 22:25

Fantastisch om de marters van zo dichtbij te zien en te fotograferen. Met als hoogtepunt een bezoek van een boommarter. Echt geweldig.

Steenmarters vanuit Marterhut Edo van Uchelen
Johan Vos
27-09-2017 19:15

Boshut Vledder maandag 14 augustus 2017
Toine van Gaal
15-08-2017 14:58

Gisteren heb ik voor het eerst een dag doorgebracht in de boshut. 's Ochtends met een hoge ISO gewerkt i.v.m. weinig licht. Het begon goed met af en aan vliegende vinken, boomklevers en koolmezen. Daarna kwamen wat juveniele goudvinken en twee juveniele appelvinken drinken bij het vijvertje. Even later o.a. nog adulte goudvinken, paartje groenlingen, paartje zwartkopjes, grote bonte specht, roodborst, merel, houtduif, winterkoning en grauwe vliegenvanger. In totaal zestien soorten gezien.

Fotohut Vledder
Astrid van Rheenen
02-05-2017 22:27

Genoten van alle mooie bezoekers van deze vogelhut

Hier kun je berichten plaatsen.
Edo van Uchelen
28-02-2017 07:35

Ik ben heel benieuwd naar jullie foto's!

vlucht naar Spanje
Edwin
15-02-2017 15:33

Het is waarschijnlijk handig om te weten, dat ik lang (2.05 m) ben en wel wat beenruimte in het vliegtuig nodig heb. Ik pas niet tussen de gewone stoelen.Meestal betaal ik wat extra hiervoor, zoals tegenwoordig de gewoonte is bij de maatschappijen. De ene keer moet ik dat bij de incheckbalie pas regelen, soms kan ik dat al eerder bij online inchecken al regelen. Misschien handig om binnenkort even tel. contact hierover te hebben. Groeten, Edwin Bosch

roofvogelhut op 16 januari, met rijp/bevroren onde
Joost van der Meer
17-01-2017 08:59

De hut heb ik goed kunnen vinden. Zondags was de stroom uitgevallen, dus maandagochtend: steenkoud en bevroren ruit. IJs krabben en me geïnstalleerd; door de kou (want geen verwarming) besloeg en bevroor de ruit steeds. Belletje naar Edo: we hebben waxinelichtjes neergezet waardoor het ijs smolt en ik alleen nog af en toe het trekkertje hoefde te gebruiken. Een buizerd kwam en nam na een kleine drie minuten het aas, een dode duif, mee, dus daarna helaas geen roofvogel gezien. De ree, die ook was neergelegd, trok geen roofbezoekers

Kijkhut in winterlandschap
Christian Smallenbroek
16-01-2017 21:05

Afgelopen zondagochtend lekker in de kijkhut doorgebracht. Een mooi sneeuwdek lag over de locatie, maar de vogels zaten ons al op te wachten (voor een beetje voer denk ik). Een keer genesteld in de comfortabele stoelen, konden we beginnen. Groenlingen, geelgorsen, roodborstjes, goudvinken, vinken, matkoppen, gaaien en spechten passeerden ook nu weer de revue. Als slagroom op de taart kwamen de muis en een eekhoorn voorbij. Al met al een zeer geslaagde ochtend. Tot binnenkort.

Fotohut Vledder Drenthe.
William Slotboom
06-12-2016 20:23

Voor de 2e keer in de boshut geweest, genoeg gezien, Gaai, Sijs, Koolmees, Pimpelmees, Roodborst merel enz. In de roofvogelhut verschillende buizerds gezien en op de foto gezet. Prachtige dag gehad, mooi maar koud weer.

Vledder (2 december 2016)
Willem Hoekstra
03-12-2016 19:38

Wederom een fraaie dag gehad in deze mooie hut waar 20 soorten langskwamen.

boshut vledder
Ronald W Jansen
03-12-2016 16:12

Afgelopen donderdag 1 december 2016 veel soorten gezien. Jammer dat het veelal erg bewolkt was. Daarom grote lensopening f 4 gebruikt, om niet te veel korrel in beeld te krijgen. Voordeel was hierdoor de vage achtergrond. Mooi de herfstbladeren in de vijver. Ook de glazen rand voorzijde pakte positief uit. Opvallend dat ik nu hier voor het eerst staartmees en distelvinken heb gefotografeerd. Ook de goud haan kwam voorbij en de ringmus. Ik zag ook drie roodborsten bij elkaar, normaal zie ik die alleen. Ook wintergasten ? Kortom uiteindelijk een geslaagde dag, ondanks de soms zware bewolking.

Overwerk voor de camera (en de fotograaf)
Jaap La Brijn
30-11-2016 21:19

Een dag in de boshut betekent de hele dag veel (soms heel veel) vogels voor de hut. Van kool- en pimpelmezen tot appelvinken, sijsjes, geelgorzen en goudhaantjes. Weer genoten!

Een GGD Gewoon Genieten Dag
Anco Bierman
16-05-2016 19:29

Vorige week de boshut bezocht het was net zaals mijn voorgangers schrijven heerlijk genieten van wat er voor de hut komt. Je hoopt op een bijzondere ontmoeting bv een roofvogel die even langs komt en gauw weer vertrekt. De weidevogelhut is de volgende belevenis. (nog even sparen)

woensdag 11 mei
Annie Kleine
12-05-2016 10:17

Terwijl wij in de schemering richting fotohut liepen tuimelden de ochtendzangen van de vogels over elkaar heen.Wat een concert, dat beloofde veel goeds. We installeerden ons en zaten klaar voor wat komen zou. In het begin liep het wat stroef omdat je toch begint te fotograferen terwijl het eigenlijk nog te donker is. Maar hoe lichter het werd hoe beter het ging. En eenmaal op stoom ging het komen en gaan van de vogels, met heel af en toe een hele korte pauzes omdat er een buizerd overvloog, aan één stuk door. In het totaal hebben we 22 soorten vogels gezien. Geweldig! De meesten hebben we goed op de foto kunnen krijgen. De winterkoning wilde de wat dat betreft niet zo goed meewerken, ook de putter kwam niet voor de lens. De appelvink was heel bijzonder, net als de goudvink en de grauwe vliegenvanger. Tegen het einde van de middag kregen we nog een verrassing, toen zagen we achter de vijver opeens een slang. Helaas net te laat zodat we hem niet helemaal op de foto konden krijgen. Al met al een top dag en voor herhaling vatbaar! Gezien: groenling, ringmus, roodborst, koolmees, vink, winterkoning, gaai, merel, zwartkop, boomklever, spreeuw, appelvink, geelgors, heggenmus, mat- en/of glanskop, grote bonte specht, fitis, grauwe vliegenvanger, goudvink, putter, huismus en pimpelmees.

wow
Arnold van Kreveld
02-05-2016 15:55

30 april met mijn neef naar de hut van Edo. Er is eigenlijk maar één groot nadeel aan deze hut: je krijgt vrijwel geen rust. Het is een komen en gaan van vogels. Regelmatig en goed te fotograferen: koolmees, vink, appelvink (echt top!), grote bonte specht, geelgors, pimpelmees, roodborst, merel, boomklever, glanskop en groenling. Iets minder frequent huismus, goudvink, heggenmus en (1x drinkend) zwartkop. Het op de foto krijgen van de af en toe langs flitsende rosse woelmuizen is een vak apart. Verder in de struiken nog veel zwartkoppen en een bonte vliegenvanger.

Zondagochtend 17 april : onze eerste keer
Christian Smallenbroek
18-04-2016 22:50

Voor het eerst gebruik gemaakt van de hut. Samen met een fanatieke collega, heb ik enorm genoten van de hoeveelheid vogels die voorbij kwamen. Vooral de appelvinken waren geweldig! De vogels die o.a. voorbijkwamen: Grote bonte specht, geelgors, groenling, goudvink (paartjes), appelvink (paartjes), heggenmus, huismus, boomklever (paartje) . Zeker de moeite waard om nogmaals gebruik te gaan maken van de hut.

Vrijdag 25-03-2016
Henkjan ten Napel
25-03-2016 22:25

Een regenachtige morgen met dramatisch weinig licht. Desondanks genoten van de vele vogelsoorten. Nieuw voor mij in deze hut waren de Keep en het Winterkoninkje. Veel bruikbare foto's heeft dat helaas niet opgeleverd behoudens een paar leuke van de grote bonte specht. Reden te meer om nog eens weer te komen.

mooie dag...
Gerrit Stam
15-03-2016 23:46

Afgelopen vrijdag doorgebracht in de hut. Mijn grote wensen kwamen uit: appelvink en goudvink, beide als paar, kwamen prachtig in beeld. Daarbij nog sijs, heggenmus, grote bonte, boomklever en nog veel meer. Bijzonder genoten!

Helder vriesweer..
Krijn Dijkema
17-02-2016 16:20

Tsja..aan een ruitenkrabber had ik niet gedacht, maar die moest ik echt even uit de auto halen. Daarna bood het spiegelgas mij weer een fijne uitkijk op dat heerlijk vogelleven wat zich op enkele meters voor mij afspeelde. Zeker zestien soorten waargenomen: w.o. gr. bonte specht, kool- pimpel en glanskop, ringmus, boomklever, goudvink, vink, groenling, appelvink, sijs, hegenmus, merel, winterkoning, roodborst, geelgors en keep.

Koud!
Lenie Doornkamp
09-02-2016 11:02

Vrijdag 22 januari had ik deze hut samen met mijn man besproken. Gelukkig was er in deze hut een kacheltje, anders was het niet te doen. Maar de winterse sfeer maakte veel goed. Er was helaas geen kruimel voer in de hut, in tegenstelling tot wat volgens mij de bedoeling is. Erg jammer dat we dus niet konden voeren. De vogels moesten het doen met wat er nog lag. De volgende soorten kwamen voorbij: merel man en vrouw, roodborst, koolmees, heggenmus, geelgors, keep, glanskop, groenling, appelvink vrouw, vink man en vrouw, pimpelmees, boomklever en grote bonte specht. De groene specht hebben we een paar keer gehoord maar niet gezien.

Feestje
Hans Peeters
27-01-2016 19:36

Het was mijn eerste keer in deze hut en het was meteen een feestje. Voor de vogelbijzonderheden verwijs ik naar het bericht van Arnold, hieronder. De hut lag er puik bij en de omgeving was zowel erg vogel- als fotograafvriendelijk ingericht. Er zijn tal van geschikte plekjes om mooie foto's te maken. En het miegelde van de vogels. Samen met het mooie weer, maakte dit de dag tot een feest! Bedankt Edo. Hans Peeters

druk
Arnold van Kreveld
27-01-2016 17:50

Prachtige dag weer de 25e. Geen moment zonder vogels. Vrijwel continu kool- en pimpelmees, merel, vink en roodborst. Verder vaak grote bonte specht, keep, geelgors, heggenmus, ringmus, glanskop en groenling. Boomklever die hier vrijwel nooit ontbreekt liet zich slechts 1x zien. Verder korte bezoekjes van goudvink, appelvink, groene specht en winterkoning. Het meenemen van een helemaal met mos begroeide tak was een goede zet. Deze hebben we op een mooi plekje neergelegd met er achter voer. Verder niet teveel strooien zodat die plek druk werd bezocht. De tak hebben we uiteraard achter gelaten ;-)

Sneeuw!
Arnold van Kreveld
16-01-2016 21:45

15 januari 2016. Een mooi pak sneeuw voor de hut en veel vogels. Massa's kool- en pimpelmezen en een enkele zwarte. Veel gewone vinken, enkele goudvinken en een eenzame keep. Verder merels, roodborsten, boomklevers, gaaien, heggenmussen, ringmussen en grote bonte spechten. Groene specht alleen gehoord. Alles liep wel op zijn tenen door de steeds langsjakkerende sperwer. Kortom genoeg te bekijken en we hebben ons best gedaan er iets moois van te maken. De sneeuw was een bonus, vooral toen heel even een zacht zonnetje doorbrak. Het was mijn allereerste keer in een echte hut dus ik heb geen idee of het elders net zo mooi, leuk en goed is. Maar het was een introductie die naar meer smaakt! Bedankt Edo!!! vriendelijke groet, Barend (& Arnold)

Rust uploaden
Etty van der Meijden
06-01-2016 22:12

Met het uploaden is blijkbaar iets niet goed gegaan. De foto die ik uploadde heet "rust". Nu zag ik dat mijn foto bij Frank Wienholts over zijn foto "rust" is geplaatst. Misschien kan Frank zijn "rust" foto opnieuw plaatsen? Groet, Etty van der Meijden

Dagje fotohut
Fred Horst
05-01-2016 14:42

Op 4 januari 2016 de fotohut geboekt in het landelijke Drenthe. Ik ben hier geweest met mijn collega, die het ook prachtig vond. Wat hebben wij een hoop soorten gezien zeg, een stuk of 15. Wat een enorme drukte bij de hut, prachtig om te zien en te mogen platen. Ontzettend veel mazzel dat de eerste sneeuw van dit jaar viel. Daardoor een hele andere sfeer in de foto's waarbij de kleuren mooi uitkomen. De kachel was geen overbodige luxe bij de gevoelstemperatuur van -8❄️ Een echte aanrader deze fraai hut. Gr. Fred.


henk de kroon
31-12-2015 17:27

28 december 2015 heb ik samen met Jan Eijdenberg (zie zijn website voor foto's), een dag doorgebracht in de hut van Edo in Drenthe. We hebben die dag 19 verschillende soorten vogels langs zien komen. Hoogtepunten: badderende appelvink, goudvinken en de groene specht.

Onder 'Foto discussie' graag 10 foto's plaatsen
Edo van Uchelen
22-12-2015 16:47

Welkom! Ik verzoek ieder 10 foto's te plaatsen, zoals aangegeven in de bijlage van de mail.


Bep Verkuil
29-11-2015 22:32

Hi Edo, terug uit NZ; kijk je nog naar de rest van de geplaatste foto's?

Foto Peloponnesos 2015
Marianne Siebert
08-11-2015 13:27

Ook van mij een paar foto's Kleine Monarchvlinder Bewust bewogen Mooie lucht bij aankomst in Gialova Griekse beekkikker Kleine Kustdikkopje En natuurlijk de kamelion Veel kijk plezier, Marianne

Hoe foto's plaatsen (uploaden)?
Edo van Uchelen
29-10-2015 11:20

Werkwijze: 1. Klik op de oranje knop 'upload foto's' 2. Selecteer een foto vanaf je harde schijf (niet groter dan 700 pixels breed aan de langste zijde aub) 3. Voeg eventueel commentaar toe 4. Bevestig / sla op door te klikken op 'uploaden'